Next Generation Redesign Brings Collaboration to Aderhold Learning Center Lab

Georgia State is transforming the concourse level of the Aderhold Learning Center into the university’s new collaborative hub.

The groud floor of the Aderhold Learning Center is being redesigned “to encourage collaboration among students,” says Julian O. Allen, Georgia State University’s Director of Academic Technology.

Changes include integrated facilities and technology to make it easier for students to share information, as well as work from laptops and other mobile devices. Changes are scheduled for completion by the start of the Fall 2014 semester.

New Collaborative Spaces

The redesigned Aderhold Learning Center will contain three new enclosed collaboration rooms. In the rooms, students can connect their devices to large screens to share work.

Two open collaboration areas will be included in the renovation as well.

New Collaboration Spaces at Aderhold Learning Center

New Collaboration Spaces at Aderhold Learning Center

Student Work Areas

The redesign will also bring new student work areas. “Comfortable sofas surrounding low-height tables will encourage student conversations. Bar height tables with technology charging stations will also offer new ways for students to connect and engage,” states Allen.

Student Work Areas at Aderhold Learning Center

Student Work Areas at Aderhold Learning Center

Student Walkup Help Desk

Along with renovated areas, the Aderhold Learning Center lab will continue offering walkup support services.

“The newly designed space builds on the success of the new Student Walkup Help Desk, which provides students one-on-one support with their devices, offering assistance with virus detection, wireless connectivity and help with other technology challenges,” states Allen.

Walk-up Services at Aderhold Learning Center

Aderhold Learning Center Will Continue Offering Walkup Services